Wie zijn wij?

Wij, Jos en Nicolle Kanters, zijn de trotse eigenaren van een melkveebedrijf. Samen met onze 3 kinderen wonen we op de boerderij en genieten we dagelijks van het buitenleven.

Het melkveebedrijf bestaat sinds 1974. In 2000 hebben we het bedrijf overgenomen van de ouders van Jos. Sindsdien zijn we continue bezig geweest om het bedrijf verder te ontwikkelen. Nicolle is, naast het werken op de boerderij, altijd werkzaam geweest in de zorg. Dit is dan ook de reden dat we al langer met ideeën rondliepen om het boerenleven met zorg te combineren.

In 2011 hebben we deze ideeën daadwerkelijk uitgevoerd. De hooiberg is verbouwd tot een accommodatie waar we mensen op kunnen vangen voor dagbesteding. Zo kunnen onze gasten proeven van het boerenleven en genieten van de natuur.

Het melkvee zal de hoofdtak van het bedrijf blijven. De Liesvelden kunnen we dan ook met trots zorgBOERDERIJ blijven noemen …

Het bedrijf heeft naast koeien en kalfjes ook kleine dieren zoals pony’s, paarden, konijnen, kippen en twee honden en verschilldende poesjes die rondlopen op het bedrijf. Tevens is er op de boerderij een aangepaste moestuin, en een belevingstuin. In Februari 2020 hebben we de belevenistafel gekregen en in 2021 hebben we een overdekte beweegtuin en schildersatelier gerealiseerd.

Zorgboerderij de Liesvelden is aangesloten bij Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) www.zorgboerenzuid.nl.  ISO Walvis certificering controleert jaarlijks door middel van een audit of dat de zorgboerderij aan de kwaliteits eisen voldoen. Omdat de Liesvelden voldoet aan de kwaliteitseisen mogen clienten vanaf 1 januari 2012 een vergoeding aanvragen vanuit de AWBZ of WMO. Maar ook mensen met een persoonsgebonden budget zijn van harte welkom.

Zorgboerderij 'De Liesvelden' ligt aan de rand van Beek en Donk, grenzend aan Gemert en Boerdonk. De zorgboerderij is dan ook goed bereikbaar vanuit Laarbeek, Gemert, Helmond, Boerdonk, Erp en Boekel.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!