Beweegtuin officieel geopend door Burgermeester Frank van der Meijden.

16-07-2021

Vandaag was het zover!!!!! Eindelijk de opening van onze nieuwe overdekte beweegtuin. We hadden de opening al 2 keer uit moeten stellen vanwege corona, maar nu mocht het eindelijk. Burgermeester Frank van der Meijden kwam op vrijdag 16 juli naar de zorgboerderij speciaal om de overdekte beweegtuin te openen.  Onze cliënt Kees Verheijen en onze vrijwilliger Jan Ernest hebben dit samen mogen doen met de burgermeester. Kees Verheijen komt al 9 jaar naar de onze zorgboerderij, 3 dagen in de week. Jan Ernest is al 10 jaar vrijwilliger op de zorgboerderij. Wij vonden het super leuk dat ze samen met de burgermeester onze beweegtuin geopend hebben. 

Beweegtuin is klaar!!!!!!

01-04-2021

In de coronatijd hebben we flink gewerkt aan onze nieuwe overdekte beweegtuin.  Van de zomer wordt de beweegtuin officieel geopend door de burgermeester, maar we kunnen de beweegtuin nu al in gebruik nemen. Fysioteherapie Kemps & Rijf komen 4 middagen in de week naar de zorgboerderij om mensen te begeleiden in de beweegtuin. 

Belevenistafel

17-02-2020

Yeh!!!! We hebben de belevenistafel!!! Stichting vrienden van de Liesvelden heeft voor elkaar gekregen om te gaan sparen voor een belevenistafel. Fam. De Groof uit Nuenen hebben het laatste financiële bijdrage kunnen leveren zodat de Stichting vrienden van de Liesvelden de belevenistafel hebben kunnen aanschaffen voor de cliënten van zorgboerderij de Liesvelden. Het is een goede vorm van geheugentraining en tevens ook belevenisgerichte zorg. We hopen dat we vele cliënten hier blij kunnen maken. 

Middagje naar de Jumbo in Veghel

30-09-2019

Vandaag waren we uitgenodigd bij de Jumbo foodmarkt in Veghel. Dit was georganiseerd door club Goud.  Jumbo foodmarkt wilde iets betekenen voor ouderen mensen. Iedere cliënt die mee is geweest kreeg bij de jumbo persoonlijk een buddy.  Zij gingen dan samen de winkel foodmarkt in. Cliënten kregen uitleg over bepaalde producten die klaar werden gemaakt, en er mocht ook geproefd worden. De manager Michael Klaassen had een woordje gehouden en uitgelegd hoe de foodmarkt tot stand was gekomen. Daarna werdt een kwis gespeeld en natuurlijk had de jumbo gezorgd voor leuke prijsjes voor de cliënten.                           Iedereen heeft het erg leuk ervaren, en Jumbo bedankt voor de leuke middag!

We zijn begonnen met de overdekte beweegtuin

01-09-2019

We zijn begonnen met de nieuwbouw voor onze overdekte beweegtuin. Bouwbedrijf Trienekes uit Boekel gaat ervoor zorgen dat we een geweldig gebouw gaan krijgen voor de cliënten om dagelijks te kunnen bewegen.

Naar de zee geweest!

30-06-2019

Wij zijn van 24 juni tot en met 28 juni een paar dagen met cliënten naar de zee geweest.   We hadden in het plaatsje Ellemeet in Zeeland een huis gehuurd. We hebben een geweldige midweek gehad met 15  cliënten  en 7 vrijwilligers en het was voor herhaling vatbaar.

Een wens in vervulling gegaan.

30-06-2019

Toon Broks had als wens om de zee een keer in zijn leven te zien. Toon is 93 jaar en had nog nooit de zee gezien. In de vakantieweek van 24 juni hebben wij zijn wens vervult. Geweldig dat wij met een paar vrijwilligers dit hebben mogen organiseren!!

Rabo club actie.

18-05-2019

Wij hebben op  18 Mei 2019 de Rabo club kas actie gehad. Mensen konden een 1 maand lang hun stem uit brengen aan een goed doel. Ons goede doel was natuurlijk vanuit Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden "De tovertafel".                             Annemarie, Gerda en Nicolle waren op een ludieke manier op de zorgfiets naar het heuvelplein in Beek en Donk gefietst.  Wij hadden die dag een bedrag van € 398,- opgehaald. Rabobank Peel Noord had nog eens € 200,- extra uitgegeven aan het goede doel die op een ludieke manier waren gekomen. Wij als tovernaars met ons toverstafje waren uitgekozen om dit prachtige bedrag in onvangst te mogen nemen. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar die op het goede doel de tovertafel heeft gestemd.

Mozaïk bank klaar!!!

14-04-2019

De Mozaïkbank is klaar!!! Vanuit Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden is het project mede mogelijk gemaakt door gemeente Laarbeek, de dorpsraad Laarbeek en stichting welzijn zorg Helmond. We hebben een jaar lang met een enthousiaste groep vrijwilligers gemozaïkt. De Mozaïkbank is geplaats in het buitengebied gemeenten Laarbeek aan de Kampenweg/Putweg.

Boekels koor op bezoek.

24-02-2019

Het boekels Koor op bezoek!!!

Op donderdag 24 februari heeft Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden het Boekels koor uitgenodigd. Het koor bestaat uit vrijwilligers van het st. Petrus. Het koor had de cliënten weer terug gebracht in de tijd toen de mensen nog jong waren. De cliënten van zorgboerderij De Liesvelden hebben enorm genoten en er was veel gedanst. 

Gerrie van Bussel bedankt het koor voor hun inzet en de Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden bedankt de sponsors die het weer mogelijk hebben gemaakt om de mensen af en toe iets extra's te kunnen geven.

Spellen gekregen van Stichting vrienden van zorgboerderij De Liesvelden

24-01-2019

We hebben in Januari 2019  vier geweldigen mooie spellen gekregen van Stichting Vrienden van zorgboerderij De Liesvelden.              Het zijn spellen die speciaal zijn voor mensen met geheugen problemen. De mensen zijn er ontzettend blij mee. Wij danken de Stichting voor hun inzet, maar ook de sponsors die het mogelijk maken om de mensen af en toe iets extra's te kunnen geven.

Nieuw Keurmerk!!!!

30-10-2018

Trots zijn wij op ons nieuwe Keurmerk ISO voor onze zorgboerderij.  Op maandag 29 oktober hebben we een audit gehad, en wij hebben langs ons keurmerk kwaliteit laat je zien ook het keurmerk ISO behaald!!!!!

Stichting vrienden van....haalt 500 euro op voor goed doel.

10-09-2018

Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden hebben op zondag 9 september op de jaarmarkt in Gemert gestaan om zich in te zetten voor het goede doel. Een aantal enthousiaste vrijwilligers hebben een rad van fortuin georganiseerd en hebben die dag precies € 500,- opgehaald voor het goede doel. Wij bedanken de sponsors die meegeholpen hebben  voor de prachtige prijzen, en in het bijzonder onze hoofdsponsor Penninx schoenen uit Gemert. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld gebruikt wordt voor iets extra's voor de cliënten van zorgboerderij De Liesvelden. Wij bedanken de vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

We hebben weer puppy's!!

10-05-2018

Onze boerenfox heeft op 3 mei boerenfox pups gekregen. We hebben 3 teefjes en 3 reutjes. 

Yeh!!!!!!We hebben de zorgfiets-trein

01-02-2018

Eindelijk is het dan zover!!! Na 4 jaar lang te hebben sparen en gezocht naar sponsors, en actie's gehouden , hebben we € 13.000,- bij elkaar gekregen, en hebben we de zorgfiets-trein kunnen aanschaffen. Jan Linders supermarkt uit Beek en Donk was onze hoofdsponsor.  Op donderdag 1 februari was het dan zover!! Manager Paul Benneheij heeft de fiets overhandigd aan de cliënten van Zorgboerderij De Liesvelden. We hebben er een leuk feestje van gemaakt, en nu is het wachten op het goede weer zodat we met de cliënten kunnen gaan fietsen. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd voor deze mooie fiets.

Dagje uit!

06-10-2017

Vanuit de Stichting hebben  een dagje uit kado gekregen voor onze cliënten. Dit uitje werd aangeboden door Christian Wouters van Coram. Coram is een bedrijf dat aangepaste badkamer producten leverd voor ouderen. Wij zijn op 4 oktober op dierendag met alle cliënten naar de dierentuin geweest in Nuenen. Het was een geweldige dag voor iedereen!

Coram bedankt!!!

De zorgfiets bijna in zicht.

14-07-2017

Op vrijdag 14 juli heeft Karel Melis een waardecheque mogen ontvangen van manager Paul van de Jan Linders in Beek en Donk voor de zorgfiets-trein. Het bedrag was € 2.192,06. Daarmee komt de zorgboerderij op ruim € 11.000 te staan voor de zorgfiets.                 We hopen dat we het komend half jaar nog zeker € 800,- mogen ontvangen zodat in 2018 ook daadwerkelijk de zorgfiets-trein aangeschaft kan worden.

Mooi bedrag opgehaald Jan Linders fonds.

09-01-2017

We hebben heel het jaar 2016 bij de jan Linders ruim €5400,- opgehaald voor de 4 persoonse zorgfiets trein.  Het bedrag wat we nu bij elkaar hebben staat nu op ruim €9,000,- Omdat we er nu €3000,- bij elkaar moeten sparen heeft manager Paul van de Jan Linders in Beek en Donk aangeboden om in 2017 nog een keer een jaar het goede doel te zijn, zodat we er dan zeker van zijn dat we begin 2018 de fiets kunnen aanschaffen! 

Per 1 April 2016 gaan we een dag extra open!

20-03-2016

Per 1 April 2016 gaan we een dag extra open.
We willen nog meer mensen helpen maar ook om de mantelzorgers te ontlasten.
We hebben dus nog plaats voor nieuwe mensen.

Jan Linders goede doelen fonds.

05-01-2016

Wij staan dit jaar in teken van het goede doel bij de jan linders supermarkten in Beek en Donk.
Het goede doel is de zorgfiets-trein voor onze cliënten waar we al een tijdje voor aan het sparen zijn.
In December 2015 hebben we ons al gepresenteerd, en die dag hebben we al €215,- opgehaald.
De maand Februari staat in teken van de emballagebonnen. Mensen steunen ons door hun emballagebon, het Jan Linders fonds verdubbeld het bedrag. Er volgen nog meerdere actie's het hele jaar door en we hopen daar uiteindelijk een paar duizend euro mee op te halen. We moeten € 12.000,- bij elkaar sparen en afgelopen 2 jaar hebben we al € 3.586,- bij elkaar gespaard, door middel van sponsoring, en eigen actie's.
Mocht u nog mensen weten die een bedrag willen sponsoren, Graag. Alle beetjes helpen!

Color Fun Laarbeek!

01-05-2015

Op 9 mei 2015 wordt er in Laarbeek een Color Fun gehouden!
Bij de Color Fun wordt geld ingezameld voor goede doelen.
Wij als zorgboerderij staan op de Color Fun om geld in te zamelen voor een zorgfiets-trein die we graag willen aanschaffen voor onze cliënten.
Color Fun houdt in dat mensen, maar ook mensen met een beperking of mensen in een rolstoel een parcour van 2,5 km of 5 km kunnen afleggen.
Een parcour waar U gekleurd uitkomt. Een nieuw evenement waar beweging voorop staat.
Vindt ons op 9 Mei in Beek en Donk op het terrein achter het ontmoetingscentrum aan de Otterweg.
U bent van harte welkom vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur. Aansluitend is er een feestavond op het terrein.
Voor meer info over de Color Fun zie www.mooilaarbeek.nl onder evenementen.

Puppy's geboren!!!

20-04-2015

Nicky ( onze mechelse herder) heeft op eerste paasdag 5 april 2015 9 puppy's gekregen. 6 reu's en 3 teefjes. Beschuit met muisjes dus!!!!!

Onze nieuwe rustruimte

23-02-2015

We hebben na een verbouwing onze nieuwe rustruimte in gebruik genomen. Deze ruimte is voorzien van een verwarmt waterbed en 3 één persoonbedden.
Deze ruimte is ook voorzien van vloerverwarming.
De ruimte is sfeervol ingericht door afwisseling van gekleurde verlichting met een sterrenhemel. Door rustgevende muziek op de achtergrond komen mensen hier tot rust.
Naast de rustruimte is er een nieuwe garderobe gemaakt.
De garderobe is groter waardoor we meer rollators kwijt kunnen, en mensen hebben meer ruimte voor de jassen.
Naast de garderobe hebben we een hobbyruimte gemaakt.
In deze ruimte kunnen mensen knutselen en hebben we onze voorraad van knutselspullen liggen.
Een ruimte waar we ook weer trots op zijn.

Belevingstuin

23-02-2015

Wij zijn een nieuw project begonnen.
Het idee is bij ons ontstaan om een belevingstuin te maken.
We zijn met de basis begonnen, en hopen de belevingstuin in de zomer te kunnen aanplanten met de cliënten.

Keurmerk Behaald!!!

24-12-2013

Yes, We hebben ons Keurmerk "Kwaliteit laat je zien" behaald. Op 4 december hebben we onze eerste audit gehad. De audit was zeer positief. Voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat de mensen er zeker van kunnen zijn dat bij ons goede kwaliteit van zorg geleverd wordt. Kwaliteit van zorg staat dan bij ons ook hoog in het vaandel.

Nominatie bekend.

04-10-2013

Op maandagavond 30 September is de top 3 bekend gemaakt onder de genomineerde van ondernemer van het jaar 2013. Wij kijken terug op een mooie avond waar we trots de vijfde plaats behaald hebben van de 16 ondernemers. Op 2 november sluiten we af met een feestavond dat gepresenteerd wordt door Meike de Jong van RTL nieuws. Mensen die graag kaarten willen kopen voor de feest avond kijk op www.ovhj.nl. Op deze site van ovhj kunt U ook nog de andere genomineerde bekijken.

Een geweldig open dag!!!!!!!

25-06-2013

Afgelopen 16 juni hadden we voor de eerste keer een open dag op onze zorgboerderij en melkveehouderij.
Het was stralend weer. Op ons terrein hadden we een aantal kraampjes staan waar onze collega's van Novi-care, SZZ en Zorgboog en Savant informatie gaven over de zorg thuis en op de zorgboerderij.
De Rabobank kwamen hamburgers bakken, en onze vrijwilligers hadden een gezellige koffie kraam.
Op ons groot terras konden de mensen genieten van muziek van "De Oude Hap" uit Aarle-rixtel en van Henk van de Laar uit Gemert. Het dweilorkest uit Boerdonk kwam tussen de middag ook nog een deuntje spelen.
Wilco van Berlo had gezorgd voor de aankleding op het terrein, en onze eigen cliënten hadden een winkeltje waar zij zelf geknutselde spulletjes verkochten.
Op onze open dag telde we maar liefst 702 bezoekers!!!
Het was een geweldige dag, waar me met veel plezier op terug kijken. Al onze vrijwilligers bedankt voor de mooie dag!

Open dag Zorgboerderij De Liesvelden!!!!!

16-04-2013
Op 16 juni 2013 organiseren Jos en Nicolle Kanters een open dag op hun zorgboerderij en Melkveehouderij. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. We hopen op een mooie dag voor jong en oud.

Ondernemer van het jaar 2013!

16-04-2013
Nicolle Kanters, Zorgboerin en directeur van Zorgboerderij De Liesvelden is genomineerd tot ondernemer van het jaar 2013 in regio Peel noord. Tot en met 2 november 2013 zal ze de strijd aan gaan met 15 andere ondernemers.

Officiële opening zorgboerderij De Liesvelden.

17-01-2013

Na ruim een jaar de zorgboerderij verder ontwikkeld te hebben heeft op 17 januari 2013  Burgemeester Ubachs van Laarbeek en  onze cliënt Joop van der Kallen onze zorgboerderij officieel geopend. Het was een geweldige feest dag!

Zorgboerderij De Liesvelden gaat van start

21-11-2011

Zorgboerderij De Liesvelden gaat van start. Zorgboerderij De Liesvelden is ontstaan door Isabele Potgieter. Isabele was een meisje met een lichamelijke beperking die wij vrijwillig veel begeleid hebben op de boerderij. Isabelle kwam oorspronkelijk uit Afrika, en was geadopeert door een ouder echtpaar uit Helmond. Nicolle kwam vanuit de wijkzorg veel bij Isabele thuis om haar te verzorgen. Toen Isabele hoorde dat Nicolle een boerderij had werdt ze heel enthousiast. Isabele kon genieten van de koeien en kalfjes, van de paarden en van vele andere dieren. Isabele is helaas op 18 jarige leeftijd overleden in 2002. Nicolle heeft altijd in haar achterhoofd gehouden dat ze iets met de wens van Isabele moest doen. Mensen helpen. Mensen laten genieten op de boerderij. En die wens gaat nu in vervulling.........