Uiteten 2.0

03-10-2023

De cliëntenraad had opnieuw als idee gegeven om weer een keertje te gaan uiteten. We hebben een luisterend oor geboden aan onze cliëntenraad en hebben het uiteten kunnen realiseren op donderdagavond 28 september. We zijn met de cliënten wezen uiteten bij de Reiger in Zijtaart. Onze cliënten hebben wederom weer genoten hiervan! Dank aan de Reiger voor het lekkere eten.

Dagje dierentuin

27-06-2023

Op maandag 26 juni zijn wij met onze cliënten een dagje uit geweest naar de dierentuin in Nuenen. Het dagje uit kon mogelijk gemaakt worden door Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden. Onze cliënten hebben genoten van deze dag! Het is een extra cadeautje wat we onze cliënten hebben kunnen geven. Dank aan alle donateurs/vrienden van de stichting.

Open dag!

12-06-2023

Op zondag 12 juni hebben wij voor de tweede keer een open dag georganiseerd op Zorgboerderij De Liesvelden. Het was een erg warme dag, maar desondanks mochten wij vele bezoekers ons mooie bedrijf laten zien. De bezoekers konden de zorgboerderij bewonderen en kregen een rondleiding en de nodige informatie als zij dit wilde. Op het terrein buiten hadden we het mooi aangekleed met twee tenten, waar de bezoekers konden gaan zitten. Er waren koffie, thee en wafels met kersen en slagroom te koop. De wafels werden gebakken door een echte bakker! Ook hadden we de deuren waar onze kalfjes staan geopend. Hier hadden we een eigen kraampje opgezet, waar we onder andere schilderijen, kaarten en gepimpte flessen verkochten. De opbrengst van de koffie, thee, wafels, schilderijen, kaarten, etc. ging naar Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden. Zij kunnen het geld dan weer aan de cliënten van zorgboerderij schenken voor extra's, zoals een dagje uit. Het was een erg mooie dag! Dank aan al onze vrijwilligers die de open dag mede mogelijk hebben gemaakt!

Voorportaal gebouwd

19-05-2023

Het blijft niet alleen bij het bouwen van de serre en de uitbreiding van de belevingstuin dit jaar. We hebben namelijk in de afgelopen maanden ook een voorportaal gebouwd aan de voorkant van de zorgboerderij. Een nieuwe ingang. In dit voorportaal kunnen wij de rollators en rolstoelen gemakkelijker kwijt en ontstaat er meer ruimte in onze garderobe, doordat de rollators en rolstoelen daar nu weg zijn. Zo hebben we meer bewegingsruimte op onze zorgboerderij gecreëerd. Wij zijn erg blij en trots op het eindresultaat!

Uitbreiding belevingstuin

14-04-2023

In april hebben we onze belevingstuin verder uitgebreid met een dierenweide. In de dierenweide zijn onze kippen en konijnen terug te vinden. Op deze manier kunnen de cliënten nog meer beleving met onze kleine dieren ervaren. Daarbij hebben we ook een pluktuin met bloemen gemaakt in onze belevingstuin. Onze vrijwilliger Anny van Zutphen is graag met de pluktuin en de bloemen bezig en betrekt hier onze cliënten bij.

Serre gebouwd

30-01-2023

We zijn het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe uitbreiding van de zorgboerderij. We hebben namelijk een serre gebouwd. De serre is helemaal van glas, waardoor cliënten nog beter van het uitzicht kunnen genieten. De glazen deuren kunnen met warm weer open en als het kouder is laten we de glazen deuren dicht. Er zijn heaters geplaatst, zodat we in het najaar de serre kunnen verwarmen, waardoor de cliënten toch 'buiten' kunnen zitten. Ideaal! De serre is aangekleed met banken, relaxstoelen en tafels met stoelen.

Uiteten

07-10-2022

Op donderdagavond 6 oktober zijn we met een aantal cliënten wezen uiteten bij Dientje Wijn in Gemert. Dit was een idee van onze cliënten uit de cliëntenraad. Het was een erg gezellige avond en de cliënten hebben genoten!

Nieuwe kas voor het tuinieren

28-04-2022

In april hebben we een nieuwe kas in onze belevingstuin geplaatst. De kas gaat gebruikt worden voor het tuinieren en het verbouwen van verschillende planten, zoals tomaten, aardbeien en courgettes. Op deze manier kunnen we de activiteit van het tuinieren uitbreiden en kunnen we de producten uit eigen tuin in de keuken gebruiken om bijvoorbeeld soep te maken of een lekker beschuitje met aardbeien en slagroom voor bij de koffie!

Familiedag

11-04-2022

Op zaterdag 9 april hebben we een familiedag op de zorgboerderij georganiseerd. Cliënten konden samen met hun familie/kennis/naasten naar de zorgboerderij komen en kregen een rondleiding. Tijdens deze dag werden ook alle schilderijen die onze cliënten hebben gemaakt tentoongesteld.

Beweegtuin officieel geopend door burgermeester Frank van der Meijden

17-07-2021

Vandaag was het dan eindelijk zover! De opening van onze nieuwe overdekte beweegtuin. We hadden de opening al twee keer uit moeten stellen vanwege de corona pandemie, maar nu mocht het eindelijk. Burgermeester Frank van der Meijden kwam op vrijdag 16 juli 2021 speciaal naar de zorgboerderij om de overdekte beweegtuin te openen. Onze cliënt Kees Verheijen en vrijwilliger Jan Ernest hebben de opening samen mogen doen met de burgermeester. Kees Verheijen komt al negen jaar naar de onze zorgboerderij voor drie dagen in de week. Jan Ernest is al 10 jaar vrijwilliger op de zorgboerderij. Wij vonden het super leuk dat ze samen met de burgermeester onze beweegtuin geopend hebben.

Beweegtuin is klaar!

01-04-2021

In de coronatijd hebben we flink gewerkt aan onze nieuwe overdekte beweegtuin. In de zomer wordt de beweegtuin officieel geopend door de burgermeester, maar we kunnen de beweegtuin nu al in gebruik nemen! Fysiotherapie Kemps & Rijf komen vier middagen in de week naar de zorgboerderij om mensen te begeleiden in de beweegtuin.

Aanschaf van de belevenistafel

17-02-2020

Yes! We hebben de belevenistafel! Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden heeft gespaard en heeft het voor elkaar gekregen om de belevenistafel aan te schaffen voor onze cliënten. Familie de Groof uit Nuenen hebben de laatste financiële bijdrage kunnen leveren. De belevenistafel is een goede vorm van geheugentraining en geeft tevens ook belevenisgerichte zorg. We hopen dat we vele cliënten hier blij mee kunnen maken. Onze dank gaat uit naar de stichting en de vrienden/donateurs!

Middag naar de Jumbo in Veghel

30-09-2019

Vandaag waren we uitgenodigd bij de Jumbo foodmarkt in Veghel. Dit was georganiseerd door club Goud. Jumbo foodmarkt wilde iets betekenen voor oudere mensen. Iedere cliënt die mee is geweest kreeg bij de Jumbo een persoonlijke buddy.  Zij gingen dan samen de foodmarkt in. Cliënten kregen uitleg over bepaalde producten die klaar werden gemaakt en er mocht ook geproefd worden. De manager Michael Klaassen had een woordje gehouden en uitgelegd hoe de foodmarkt tot stand was gekomen. Daarna werd een quiz gespeeld en de Jumbo had gezorgd voor leuke prijsjes voor de cliënten. Iedereen heeft het erg leuk ervaren. Wij willen de Jumbo bedanken voor de leuke middag!

We zijn begonnen met de overdekte beweegtuin

01-09-2019

We zijn begonnen met de nieuwbouw voor onze overdekte beweegtuin. Bouwbedrijf Trienekes uit Boekel gaat ervoor zorgen dat we een geweldig gebouw gaan krijgen voor de cliënten om dagelijks te kunnen bewegen.

Vakantie aan zee

30-06-2019

Wij zijn van maandag 24 t/m vrijdag 28 juni een paar dagen met 15 cliënten en 7 vrijwilligers op vakantie in Ellemeet in de provincie Zeeland geweest. We zijn naar de zee geweest. We hebben een geweldige vakantie gehad en het was voor herhaling vatbaar!

Een wens in vervulling gegaan

30-06-2019

Onze cliënt Toon Broks had als wens om de zee een keer in zijn leven te zien. Toon is 93 jaar en had nog nooit de zee gezien. In de vakantieweek van 24 juni hebben wij zijn wens vervult. Geweldig dat wij met een paar vrijwilligers dit hebben mogen organiseren!

RaboClub actie

18-05-2019

Wij hebben op 18 mei 2019 de RaboClub kas actie gehad. Mensen konden een maand lang hun stem uit brengen aan een goed doel. Ons goede doel was natuurlijk vanuit Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden om de ''tovertafel" te kunnen realiseren. Annemarie, Gerda en Nicolle waren op een ludieke manier op de zorgfiets naar het heuvelplein in Beek en Donk gefietst. Wij hadden die dag een bedrag van €398,- opgehaald. Rabobank Peel Noord had nog eens €200,- extra uitgegeven aan het goede doel die op een ludieke manier waren gekomen. Wij als tovernaars met ons toverstafje waren uitgekozen om dit prachtige bedrag in onvangst te mogen nemen. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar die op het goede doel de tovertafel heeft gestemd!

Mozaïek bank klaar!

14-04-2019

De mozaïekbank is klaar! Vanuit Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden is het project mede mogelijk gemaakt door gemeente Laarbeek, de dorpsraad Laarbeek en stichting welzijn zorg Helmond. We hebben een jaar lang met een enthousiaste groep vrijwilligers de bank gemozaïekt. De mozaïekbank is geplaatst in het buitengebied van de gemeente Laarbeek aan het kruispunt van de Kampenweg en de Putweg.

Boekels koor op bezoek

24-02-2019

Op donderdag 24 februari heeft Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden het Boekels koor uitgenodigd. Het koor bestaat uit vrijwilligers van het st. Petrus. Het koor had de cliënten weer terug gebracht in de tijd toen de mensen nog jong waren. De cliënten van Zorgboerderij De Liesvelden hebben enorm genoten en er was veel gedanst. 

Gerrie van Bussel bedankt het koor voor hun inzet en Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden bedankt de sponsors die het weer mogelijk hebben gemaakt om de mensen af en toe iets extra's te kunnen geven.

Spellen gekregen van Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden

24-01-2019

We hebben in januari 2019 vier geweldigen mooie spellen gekregen van Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden. Het zijn spellen die speciaal zijn voor mensen met geheugenproblemen. Zo kan de zorgboerderij extra geheugentraining bieden aan de cliënten met bijvoorbeeld dementie. De cliënten zijn er ontzettend blij mee. Wij danken de stichting voor hun inzet, maar ook de sponsors die het mogelijk maken om de cliënten af en toe iets extra's te kunnen geven.

Nieuw keurmerk!

30-10-2018

Trots kunnen wij mededelen dat wij een nieuw keurmerk hebben voor de zorgboerderij: het ISO keurmerk. Op maandag 29 oktober hebben we een audit gehad. Wij voldoen aan de kwaliteitseisen van ISO en hebben het keurmerk behaald!

De stichting haalt 500 euro op voor goed doel

10-09-2018

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden heeft op zondag 9 september op de jaarmarkt in Gemert gestaan om zich in te zetten voor het goede doel. Een aantal enthousiaste vrijwilligers hebben een rad van fortuin georganiseerd en hebben die dag precies €500,- opgehaald voor het goede doel. Wij bedanken de sponsoren die meegeholpen hebben voor de prachtige prijzen en in het bijzonder onze hoofdsponsor Penninx schoenen uit Gemert. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld gebruikt wordt voor iets extra's voor de cliënten van Zorgboerderij De Liesvelden. Wij bedanken de vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

We hebben weer puppy's!

10-05-2018

Onze boerenfox heeft op 3 mei boerenfox pups gekregen. We hebben drie teefjes en drie reutjes.

Aanschaf van de zorgfiets-trein!

01-02-2018

Eindelijk is het dan zover! Na 4 jaar lang te hebben gespaard door middel van sponsoren en inzamelactie's hebben we €13.000,- bij elkaar gekregen en hebben we de zorgfiets-trein kunnen aanschaffen! Jan Linders supermarkt uit Beek en Donk was onze hoofdsponsor. Op donderdag 1 februari heeft supermarktmanager Paul Benneheij de fiets overhandigd aan de cliënten van Zorgboerderij De Liesvelden. We hebben er een leuk feestje van gemaakt. Nu is het wachten op goed weer, zodat we met de cliënten kunnen gaan fietsen. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd voor deze mooie fiets!

Dagje uit!

06-10-2017

Vanuit de stichting hebben een dagje uit cadeau gekregen voor onze cliënten. Dit uitje werd aangeboden door Christian Wouters van Coram. Coram is een bedrijf dat aangepaste badkamer producten levert voor ouderen. Wij zijn op 4 oktober (op dierendag) met alle cliënten naar de dierentuin in Nuenen geweest. Het was een geweldige dag voor iedereen!

Coram bedankt!

De zorgfiets bijna in zicht

14-07-2017

Op vrijdag 14 juli heeft onze cliënt Karel van Melis een waardecheque mogen ontvangen van supermarktmanager Paul Benneheij van de Jan Linders in Beek en Donk voor de zorgfiets-trein. Het bedrag was €2.192,06. Daarmee komt de spaarpot voor de zorgfiets voor de zorgboerderij op ruim €11.000 te staan. We hopen dat we het komend halfjaar nog zeker €800,- mogen ontvangen, zodat we in 2018 ook daadwerkelijk de zorgfiets-trein kunnen aanschaffen.

Mooi bedrag opgehaald Jan Linders fonds

09-01-2017

We hebben heel het jaar 2016 bij de Jan Linders in Beek en Donk ruim €5.400,- opgehaald voor de vier-persoonse zorgfiets-trein. Het bedrag in onze spaarpot staat nu op ruim €9.000,-. Omdat we nu nog €3.000,- bij elkaar moeten sparen heeft supermarktmanager Paul Benneheij van de Jan Linders in Beek en Donk aangeboden om in 2017 nog een keer een jaar het goede doel te zijn, zodat we er dan zeker van zijn dat we begin 2018 de fiets kunnen aanschaffen! 

Per 1 april 2016 gaan we een dag extra open!

20-03-2016

Per 1 april 2016 gaan we een dag extra open. We willen nog meer mensen helpen maar ook om de mantelzorgers te ontlasten. We hebben dus nog plaats voor nieuwe cliënten.

Jan Linders goede doelen fonds

05-01-2016

Wij staan dit jaar in teken van het goede doel bij Jan Linders supermarkt in Beek en Donk. Het goede doel is het aanschaffen van de zorgfiets-trein voor onze cliënten, waar we al een tijdje voor aan het sparen zijn. In december 2015 hebben we ons al gepresenteerd en op die dag hebben we al €215,- opgehaald. De maand februari staat in teken van de emballagebonnen. Mensen steunen ons door hun emballagebon in te leveren. Het Jan Linders fonds verdubbeld het bedrag. Er volgen nog meerdere actie's het hele jaar door en we hopen daar uiteindelijk een paar duizend euro mee op te halen. We moeten in totaal €12.000,- bij elkaar sparen voor de zorgfiets. De afgelopen twee jaar hebben we al €3.586,- bij elkaar gespaard door middel van sponsoring en eigen actie's. Mocht u nog mensen weten die een bedrag willen sponsoren, graag. Alle beetjes helpen!

Color Fun Laarbeek

01-05-2015

Op 9 mei 2015 wordt er in Laarbeek een Color Fun gehouden. Bij de Color Fun wordt geld ingezameld voor goede doelen. Wij als zorgboerderij staan op de Color Fun om geld in te zamelen voor een zorgfiets-trein die we graag willen aanschaffen voor onze cliënten. Color Fun houdt in dat mensen maar ook mensen met een beperking of mensen in een rolstoel een parcour van 2,5 km of 5 km kunnen afleggen. Een parcour waar je gekleurd uitkomt. Een nieuw evenement waar beweging voorop staat. Vindt ons op 9 mei in Beek en Donk op het terrein achter het ontmoetingscentrum aan de Otterweg. U bent van harte welkom vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur. Aansluitend is er een feestavond op het terrein.
Voor meer info over de Color Fun zie www.mooilaarbeek.nl onder 'evenementen'.

Puppy's geboren!

20-04-2015

Nicky (onze mechelse herder) heeft op eerste paasdag 5 april 2015 negen puppy's gekregen. Zes reutjes en drie teefjes. Beschuit met muisjes op de zorgboerderij dus!

Onze nieuwe ruimtes

23-02-2015

We hebben na een verbouwing onze nieuwe rustruimte in gebruik genomen. Deze ruimte is voorzien van een verwarmd waterbed en drie een-persoonbedden. Deze ruimte is ook voorzien van vloerverwarming. De ruimte is sfeervol ingericht door afwisseling van gekleurde verlichting met een sterrenhemel. Door rustgevende muziek op de achtergrond komen mensen hier tot rust. Naast de rustruimte is er ook een nieuwe garderobe gemaakt. De garderobe is groter, waardoor we meer rollators kwijt kunnen en mensen hebben meer ruimte om de jas weg te hangen. Verder hebben we ook een nieuwe hobbyruimte gemaakt. In deze ruimte kunnen cliënten knutselen en hebben we onze voorraad van knutselspullen liggen. Een ruimte waar we ook weer trots op zijn.

Belevingstuin

23-02-2015

Wij zijn een nieuw project begonnen. Het idee is om een belevingstuin te maken. We zijn met de basis begonnen en hopen de belevingstuin in de zomer te kunnen aanplanten met de cliënten.

Keurmerk behaald!

24-12-2013

Yes! We hebben ons keurmerk "Kwaliteit laat je zien" behaald. Op 4 december hebben we onze eerste audit gehad. De audit was zeer positief. Voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat de cliënten en naasten er zeker van kunnen zijn dat bij ons goede kwaliteit van zorg geleverd wordt. Kwaliteit van zorg staat dan bij ons ook hoog in het vaandel.

Nominatie bekend

04-10-2013

Op maandagavond 30 september is de top 3 bekend gemaakt onder de genomineerde van ondernemer van het jaar 2013. Wij kijken terug op een mooie avond, waar we met trots de vijfde plaats hebben behaald van de 16 ondernemers. Op 2 november sluiten we af met een feestavond dat gepresenteerd wordt door Meike de Jong van RTL Nieuws. Mensen die graag kaarten willen kopen voor de feestavond, kijk op: www.ovhj.nl. Op deze site van OVHJ kunt u ook nog de andere genomineerde bekijken.

Een geweldige open dag!

25-06-2013

Afgelopen 16 juni hadden we voor de eerste keer een open dag op onze zorgboerderij en melkveehouderij. Het was stralend weer. Op ons terrein hadden we een aantal kraampjes staan waar onze collega's van Novi-care, SZZ, Zorgboog en Savant informatie gaven over de zorg thuis en op de zorgboerderij. De Rabobank kwam hamburgers bakken en onze vrijwilligers hadden een gezellige koffiekraam. Op ons groot terras konden de mensen genieten van muziek van orkest "De Oude Hap" uit Aarle-Rixtel en van Henk van de Laar uit Gemert. Het dweilorkest uit Boerdonk kwam tussen de middag ook nog een deuntje spelen. Wilco van Berlo had gezorgd voor de aankleding op het terrein en onze eigen cliënten hadden een winkeltje waar zij zelf geknutselde spulletjes verkochten. Op onze open dag telde we maar liefst 702 bezoekers! Het was een geweldige dag, waar we met veel plezier op terug kijken. Al onze vrijwilligers bedankt voor de mooie dag!

Ondernemer van het jaar 2013!

16-04-2013

Nicolle Kanters, zorgboerin en manager van Zorgboerderij De Liesvelden, is genomineerd voor ondernemer van het jaar 2013 in regio Peel-Noord. T/m 2 november 2013 zal ze de strijd aan gaan met 15 andere ondernemers.

Open dag Zorgboerderij De Liesvelden!

16-04-2013

Op 16 juni 2013 organiseren Jos en Nicolle Kanters een open dag op hun zorgboerderij en melkveehouderij. Vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. We hopen op een mooie dag voor jong en oud.

Officiële opening zorgboerderij De Liesvelden

17-01-2013

Na ruim een jaar de zorgboerderij verder ontwikkeld te hebben heeft op 17 januari 2013 burgemeester Ubachs van Laarbeek en onze cliënt Joop van der Kallen onze zorgboerderij officieel geopend. Het was een geweldige feestdag!

Zorgboerderij De Liesvelden gaat van start

21-11-2011

Zorgboerderij De Liesvelden gaat van start. Zorgboerderij De Liesvelden is ontstaan door Isabele Potgieter. Isabele was een meisje met een lichamelijke beperking, die wij vrijwillig veel begeleid hebben op de boerderij. Isabelle kwam oorspronkelijk uit Afrika en was geadopeert door een ouder echtpaar uit Helmond. Nicolle kwam vanuit de wijkzorg veel bij Isabele thuis om haar te verzorgen. Toen Isabele hoorde dat Nicolle een boerderij had werd ze heel enthousiast. Isabele kon genieten van de koeien en kalfjes, van de paarden en van vele andere dieren. Isabele is helaas op 18-jarige leeftijd overleden in 2002. Nicolle heeft altijd in haar achterhoofd gehouden dat ze iets met de wens van Isabele moest doen. Mensen helpen. Mensen laten genieten op de boerderij. En die wens gaat nu in vervulling!